7.10.2012

Tα 10 καλύτερα ροζ δωμάτια


Αν και πάντα σκεφτόμουν ότι το ροζ χρώμα δεν είναι από τα αγαπημένα μου όταν είναι η σωστή απόχρωση, συνδυασμένο με τα σωστά χρώματα και στις σωστές ποσότητες και επιφάνειες  τότε αδιαμφισβήτητα είναι ένα πολύ γλυκό χρώμα! Αυτά είναι τα καλύτερα ροζ δωμάτια που κατάφερα να βρω στο διαδίκτυο...


Πάρα πολύ κομψό αλλά και παραμυθένιο. Το ανοιχτό γκρι συνδυάζεται τέλεια με αυτή την γλυκιά απόχρωση του ροζ και τα λευκά δέντρα. Η διχρωμία επίσης στα σκεπάσματα της κούνιας μου αρέσει πολύ καθώς και το χαλάκι το οποίο είναι απλά καταπληκτικό!
 
Λιτό και απέριττο, με πινελιές του ροζ στα σκεπάσματα και σε λεπτομέρειες. Η σκάλα αντί για κρεμάστρα είναι μια πολύ λειτουργική ιδέα αλλά και όμορφη (την έχω εφαρμόσει στο μπάνιο για τις πετσέτες). Το καλό με αυτό το δωμάτιο είναι ότι επειδή έχει σαν βάση το λευκό μπορεί κανείς πολύ εύκολα να το αλλάξει  σε οποιοδήποτε άλλο χρώμα θέλει.
 
Επίσης βασισμένο σε λεπτομέρειες αυτό το δωμάτιο μου αρέσει γιατί έχει ένα μποέμικο στυλ και δεν θυμίζει και πολύ παιδικό.
 

Αν και εδώ φαίνεται μόνο μια λεπτομέρεια μπορούμε να καταλάβουμε την αίσθηση που θα έχει ολόκληρο το δωμάτιο. Mix n match, το παλιό συνδυασμένο με το μοντέρνο (ράφια). Μου αρέσει πολύ.
Αυτό το δωμάτιο το είχα βάλει και στα γκρι δωμάτια γιατί μου αρέσει πάρα πολύ. Έχει μια αριστοκρατική αλλά και αέρινη διακόσμηση και εκπέμπει μια ηρεμία και μια μαγεία μαζί. 
Εδώ το μάτι φυσικά τραβάει το υπέροχο αυτό χαλί, το ροζ πουφ καθώς και οι vintage λεπτομέρειες (καθρέφτης). Ωραία τα σπιτάκια για πουλιά που είναι πάνω από το κρεβάτι. 

Να πάλι τα λευκά δέντρα που είδαμε και προηγουμένως αλλά αυτή την φορά πάνω σε ένα off white χρώμα τοίχου, σε ένα δωμάτιο διακοσμημένο με πολύ απαλές αποχρώσεις. Ωραίο το κρεμαστό με τις πεταλούδες πάνω από την κούνια και πολύ γλυκούλα η εμπριμέ μπάντα.

Να και μια ιδέα για όσους αγαπούν την πιο ποπ και πολύχρωμη αίσθηση!


Ροζ συνδυασμένο με τιρκουαζ ανοιχτό. Η σύνθεση στον τοίχο είναι πολύ γλυκούλα και πολύ εύκολο να φτιαχτεί. Αν και υπάρχουν παντού νότες πολυχρωμίας είναι τέτοια η δοσολογία που δεν κουράζει καθόλου.

Ένα γκρι δωμάτιο με ροζ λεπτομέρειες η οποίες περιορίζονται στα διακοσμητικά στοιχεία. Μου αρέσει πολύ ωραίο και relaxing. Ένα τέτοιο δωμάτιο θα μπορούσε να φιλοξενεί κρεβατάκια για 2 παιδιά, ένα κοριτσάκι με λεπτομέρειες ροζ και ένα αγοράκι με λεπτομέρειες γαλάζιες ( χρώμα το οποίο πάει πολύ με το γκρι)
Για το τέλος άφησα αυτό το ροζ δωμάτιο το οποίο έχει αυτό το πολύ γλυκό χρώμα στον τοίχο. H αλήθεια είναι ότι μοιάζει σαν να είναι μισοτελειωμένο αλλά μου αρέσουν πολύ κάποιες λεπτομέρειες όπως το ροζ πρεβάζι, και το χαλί που θυμίζει ελάχιστα κουρελού.
WOW 
Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι αν θέλουμε να διακοσμήσουμε ένα ροζ δωμάτιο είναι καλύτερα να διαλέξουμε σαν βάση (τοίχους, κούνια/κρεβάτι, ντουλάπες) σε απαλά, ουδέτερα χρώματα και να προσθέσουμε λεπτομέρειες σε ροζ χρώμα(μαξιλάρια, καλάθια, χαλί κτλ). Εκτός πάλι αν θέλουμε κάτι πολύ έντονο όπως ένα ροζ τοίχο ή μια ροζ κούνια. Στην περίπτωση αυτή  θα πρέπει να    προσέξουμε πολύ την απόχρωση του ροζ, να είναι ζεστή και γλυκιά.
Follow Me on Pinterest

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...