10.25.2012

Κουκλόσπιτο

Όταν ήσασταν μικρές είχατε κουκλόσπιτο; Εγώ δεν είχα. Και τώρα τα βρίσκω μπροστά μου στο διαδίκτυο μου φαίνονται τόσο γλυκούτσικα και φαντάζομαι ότι ένα παιδάκι θα τρελαινόταν να έχει ένα ολόκληρο σπίτι ολόδικό του!
Ελπίζω αυτή η ανάρτηση να δώσει και μια ώθηση στην φιλενάδα μου την Κική που έχει σκοπό να μετατρέψει μια παλιά βιβλιοθηκούλα σε κουκλόσπιτο για την μικρή Κωνσταντίνα!
Εδώ βρήκα το τέλειο παράδειγμα πως μια μικρή βιβλιοθήκη μπορεί να μετατραπεί σε ένα καταπληκτικό κουκλόσπιτο. Μου αρέσει πολύ η ιδέα με τα σχοινιά που σχηματίζουν στέγη και καμινάδα!
Πολύ ωραία ιδέα να βάλετε πίσω από το κουκλόσπιτο ένα ύφασμα ή ένα κομμάτι ταπετσαρίας σε σχήμα σπιτιού. Θα ζωντανέψει τα ξύλινα κουτάκια και θα γεμίσει έναν άδειο τοίχο!
Το τέλειο δώρο! Τρελαίνομαι για τις ταπετσαρίες.
Και αν δεν υπάρχει χρήμα αλλά ούτε παλιά βιβλιοθήκη, ένα χαρτόνι αρκεί.
Να είστε σίγουροι ότι η φαντασία του παιδιού θα συνθέσει τα υπόλοιπα.
Μια απλή ιδέα χαρτόνια αλλά εξίσου χαριτωμένη. 
Αν ωστόσο θέλετε στην κατασκευή του κουκλόσπιτου να συμμετέχει και το παιδάκι σας μπορείτε να φτιάξετε το παραπάνω παράδειγμα με τα χαρτόνια και
να κολλήσετε φωτογραφίες από δωμάτια που θα βρείτε στα περιοδικά, κάτι σαν κολάζ δηλαδή. 

bleubirdvintage.typepad.com
Και μια κάπως vintage εκδοχή από καφάσια.
call-small.blogspot.com
Μια ωραία, μοντέρνα εκδοχή κουκλόσπιτου. Αρκετά απλή κατασκευή.
Πολύ ενδιαφέρον είναι και το blog αυτό το οποίο έχει θέμα τις μινιατούρες.

uklassinus.blogspot.gr
Kαι τέλος ένα φανταστικό πάνινο κουκλόσπιτο που ξεδιπλώνεται και γίνεται
ένα δωμάτιο. Όταν το παιχνίδι τελειώσει ξαναδιπλώνεται και γίνεται σαν τσαντάκι. Μέσα φυλάσσονται και οι μινιατούρες. Πολύ πρακτικό. Αν ξέρετε να ράβετε επισκεφτείτε οπωσδήποτε αυτό το blog.



Follow Me on Pinterest

3 σχόλια:

  1. Είναι όλα ένα κι ένα! To πρώτο βέβαια το πιο όμορφο. Δεν έχουμε κουκλόσπιτο λόγω χώρου στο σπίτι. Με τόσα παιχνίδια, βιβλία, παζλ, σε λίγο θα βγούμε εμείς να ζουν τα παιδιά με τα παιχνίδια τους:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εμείς δεν έχουμε καθόλου χώρο. Σκεφτόμουν ότι θα είχε πλάκα ένα κουκλόσπιτο για αγόρια, με γραφείο, αποθήκη για εργαλεία κτλ αλλά ειλικρινά δεν έχω σημείο να το βάλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως θα ήταν ένα φοβερό....αγορό-σπιτο!!!
      από την μια λέω να είχα μεγαλύτερο σπίτι, αλλά μετά σκέφτομαι ότι θα χρειαζόμουν ώωωωρες να το καθαρίζω, οπότε συμβιβάζομαι με αυτό! χα χα χα

      Διαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...