11.28.2012

Aναρτημένα κρεβάτια


Λίγο καιρό πριν αποφασίσαμε ότι ο Φίλιππος χρειάζεται ένα καινούριο κρεβάτι και μια αναδιακόσμηση του δωματίου του. Το δύσκολο είναι ότι το δωμάτιο είναι πραγματικά μικρό και δεν υπάρχει περίπτωση να χωρέσει κανονικό μονό κρεβατάκι. Αρχίσαμε λοιπόν να σκεφτόμαστε την ιδέα του αναρτημένου κρεβατιού, ενός μικρού παταριού δηλαδή το οποίο ουσιαστικά θα στερεώνεται στους τοίχους χωρίς πόδια τα οποία θα ακουμπούν το πάτωμα. Έτσι θα μπορέσουμε να κάνουμε το κρεβάτι λίγο μεγαλύτερο από μονό και θα κερδίσουμε τον χώρο από κάτω. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το δωμάτιο να είναι ψηλοτάβανο και ευτυχώς το δικό μας είναι. Αυτές τις μέρες λοιπόν έκανα μια έρευνα για να διαμορφώσω μια εικόνα... 

Αυτή είναι μια καλή ιδέα η οποία μοιάζει αρκετά με τον δικό μας χώρο και συνδυάζει κρεβάτι, ντουλάπα και ραφάκια. Το σημαντικότερο είναι ότι η σκάλα μοιάζει ασφαλής. 

Αυτές οι σκάλες θεωρώ ότι είναι κάπως επικίνδυνες, εκτός αν το παιδί είναι μεγαλούτσικο. 

Μου αρέσει πού η ιδέα να υπάρχουν ραφάκια πίσω από το προσκέφαλο και κάποια διακοσμητικά στοιχεία όπως εδώ το ρολόι.
  
Ένα όμορφο δωμάτιο, αν και δεν μπορείς να διακρίνεις με ποιο τρόπο το παιδί ανεβοκατεβαίνει.





Ο τρόπος που είναι διαμορφωμένο αυτό το δωμάτιο δείχνει ζεστός και άνετος.
Η σκέψη το στρώμα να είναι πιο μικρό ώστε να αφήνει κάποιο χώρο για μερικά παιχνίδια είναι κάτι που είχα σκεφτεί και εγώ.
Στην συγκεκριμένη ιδέα ο χώρος κάτω από την σκάλα έχει γίνει ραφιέρα, ενώ ραφάκια έχουν τοποθετηθεί και κάτω από το κρεβάτι.
skona hem


Ένα πολύ ωραίο παταράκι, με σανίδες το οποίο μπορώ να το φανταστώ και για αγόρι.
Ψάχνοντας ανακάλυψα ότι ιδέες για αναρτημένο κρεβάτι υπάρχουν πάρα πολλές αλλά στην πραγματικότητα οι περισσότερες από αυτές είναι για ευρύχωρα δωμάτια και όχι για δωμάτια τόσο μικρά όσο το δικό μας. Θα χρειαστεί λοιπόν ένας συνδυασμός ιδεών και σκέψεων ώστε να προσαρμόσουμε κάποιες από αυτές τις ιδέες στον δικό μας χώρο. Αυτό δεν είναι άλλωστε αυτό που συμβαίνει πάντα;


Follow Me on Pinterest

6 σχόλια:

  1. Κι εμένα θα μου άρεσε να γίνει παταράκι μεγαλύτερο από τις διαστάσεις του στρώματος,αν είναι εφικτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα ΛΑΤΡΕΥΩ αυτά τα κρεβάτια αλλά δυστυχώς είναι χαμηλοτάβανο το σπίτι μας.
    Εσύ να το φτιάξεις όμως οπωσδήποτε και περιμένουμε φώτο!!!
    Το δωμάτιο με την πέτρα είναι υπέροχο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου αρεσουν αυτα τα κρεβατια. Και εχω και το χωρο για να κανω ενα. ειναι στο προγραμμα μολις μεγαλωσουν τα παιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πριν λίγο καιρό ο άντρας μου έφτιαξε ένα τέτοιου τύπου κρεβάτι στο μικρό μας. (σε λίγες μέρες θα το ανεβάζω και στο blog). Δυστυχώς το να κρέμεται εντελώς από τον τοίχο μας φάνηκε επικίνδυνο γι αυτό τελικά προσθέσαμε και πόδια. Ο χώρος όμως για παιχνίδι από κάτω παραμένει. Αν δεν ξεκινήσατε και υπάρχει χρόνος, περίμενε λίγες μέρες να το δεις μήπως σου δώσει καμιά ιδέα που να ταιριάζει στον χώρο σας!
    Kathy by anhtomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. To έχουμε ήδη παραγγείλει, το σχέδιο το έχω ανεβάσει στην ανάρτηση Τοίχος από Σανίδες.
    Εμείς δεν θέλαμε να έχει πόδια για να θυμίζει παταράκι. Θα είναι δεμένο σε τρεις τοίχους και θα έχει και μια ντουλάπα από κάτω οπότε είπε ο μαραγκός ότι θα είναι οk. Είναι περισσότερο σαν την πρώτη εικόνα. Ανυπομονώ να δω και το δικό σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...