11.07.2012

Δωμάτιο για Δύο (αγόρι&κορίτσι)!

Πολύ από εσάς που έχουν ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι αλλά ένα και μόνο ένα δωμάτιο και για τα δύο δυσκολεύονται να διακοσμήσουν το παιδικό δωμάτιο. Και είναι όντως δύσκολο να δημιουργήσεις έναν χώρο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες δύο διαφορετικών φύλων. Μια πρώτη προσέγγιση, που είναι και η πιο απλή ήταν να βρω ότι υπάρχει στο διαδίκτυο σχετικά με το θέμα και με την προϋπόθεση ότι υπάρχει χώρος για δύο μονά κρεβατάκια...
Πολύ απλό παράδειγμα. Ο τοίχος βαμμένος σε ουδέτερο χρώμα, όμοια κρεβάτια και κοινό κομοδίνο. Το μόνο που κάνει την διαφορά είναι τα σκεπάσματα και οι πίνακες πάνω από το κρεβάτι.
Ακριβώς ίδιο παράδειγμα με το πάνω. Αυτό που μου αρέσει εδώ είναι το λεκτικό
στους πίνακες, έχει πλάκα!  WOWΑντίστοιχα πάνω από κάθε κρεβατάκι θα μπορούσε να έχει το όνομα κάθε παιδιού.
Στο παράδειγμα αυτό βλέπουμε δύο πολύ ωραίες ιδέες. Η μία είναι τα ζωγραφιστά κεφαλάρια σε διαφορετικά χρώματα! Η άλλη είναι η κουρτίνα που κρέμεται ανάμεσα στα κρεβάτια και λειτουργεί σαν διαχωριστικό, όταν αυτό είναι απαραίτητο! 
WOW Μια ιδέα επίσης είναι αντί για κουρτίνα να  υπάρχει ένα στόρι 
στο ταβάνι το οποίο να κατεβαίνει όταν θέλουμε. 'Eφτιαξα στο Photoshop ένα παράδειγμα για να δείτε τι εννοώ. Σε αυτό επίσης θα μπορούσατε να "ανοίξετε" και ένα παραθυράκι!
Διαφορετικό χρώμα τοίχου πίσω από κάθε κρεβατάκι, τι σας λέει αυτή η ιδέα; Θα μπορούσε να λειτουργήσει αρκεί τα χρώματα να ταιριάζουν μεταξύ τους και να μπει και ένα σχέδιο για να σπάσει την μονοχρωμία.
Ένα διακοσμητικό σε διαφορετικά χρώματα λειτουργεί ως διαχωριστικό 
και δίνει χαρακτήρα στο δωμάτιο. Στο συγκεκριμένο site θα βρείτε πολλά σχέδια
σε σεντόνια, χαλιά, μαξιλάρια τα οποία τα στέλνουν και Ελλάδα!


Επίσης μην ξεχάσετε να δείτε το δωμάτιο του Χάρη και της Δάφνης!
Follow Me on Pinterest

1 σχόλιο:

  1. Αμάν, 2 μέρες έλειψα από το blog σου και το γέμισες καλούδια!!! Πάλι θα κόψω τις φλέβες μου!!!! Είναι όλα απίθανα. Πραγματικά απίθανα. Τα είδα τώρα μια γρήγορη και θα ξαναμπώ το βράδυ με ησυχία να τα απολαύσω και να πάρω τις ιδέες που μου κάνουν για το δωμάτιο των παιδιών!!!είσαι φοβερή

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...