3.04.2013

Το δωμάτιο του Φίλιππου!

Επιτέλους το ανανεωμένο παιδικό μας δωμάτιο είναι έτοιμο!
Θα σας ξεναγήσω λοιπόν προσπαθώντας να είμαι όσο πιο περιγραφική μπορώ.
Καταρχήν να ξεκινήσω λέγοντας ότι πραγματικά ήταν η καλύτερη λύση γι αυτό τον τόσο μικρό και μακρόστενο χώρο. Με μία κατασκευή συνδυάσαμε κρεβάτι, ντουλάπα, βιβλιοθήκη και εκμεταλλευτήκαμε όλο τον κάτω χώρο για παιχνίδι!
Τα σκαλιά έγιναν βαθιά και πλατιά και λειτουργούν τέλεια και ως ραφάκια!
Η αγάπη του Φίλιππου για τα ζώα και την φύση αποτέλεσε για μας ένα είδος έμπνευσης. Αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι γήινο που να θυμίζει λίγο δεντρόσπιτο, λίγο καταφύγιο, να περιλαμβάνει σκαρφάλωμα (αυτό ούτως ή άλλως θα γινόταν).

Οι χρωματιστές ξύλινες σανίδες δίνουν μια αίσθηση σαφάρι.
Ο χώρος πάνω θυμίζει καταφύγιο και είναι ιδιαίτερα ζεστός και χουχουλιάρικος! Φτιάξαμε και ένα μικρό συρόμενο πορτάκι για ασφάλεια. Ο Φίλιππος πρότεινε όταν κλείνει να γράφει απ;oέξω "the lion sleeps tonight". Η ιδέα μου άρεσε τρελά και την έχω ήδη ξεκινήσει!
Το ξύλινο συννεφάκι μας (μας το είχε φέρει η θεία Άννα από την Ιταλία)
ενώ αρχικά ήταν πράσινο -και δεν ταίριαζε- το έβαψα στο χρώμα του τοίχου και το έχω τοποθετήσει στο προσκεφάλι του κρεβατιού. 
Τα σημαιάκια  είναι από το imaginarium προσθέτουν άλλη μια νότα σαφάρι ατμόσφαιρα του δωματίου η την οποία έχουμε σκοπό να ενισχύσουμε με τον καιρό!
Τα παιχνίδια βρίσκονται ανά ομάδες μέσα σε πάνινα πλεχτά καλαθάκια από το ΙΚΕΑ

και κυκλοφορούν σε διάφορα σημεία του δωματίου. 
Και επειδή οι αποθηκευτικοί μας χώροι είναι σχετικά μικροί προσπαθώ με διάφορους τρόπους  να δημιουργήσω έξτρα χώρο με θηκούλες καλάθια κτλ. Οι περιορισμένοι χώροι θέλουν καλή οργάνωση!
Το φωτιστικό είναι επίσης από το ΙΚΕΑ. Θέλαμε κάτι απλό που να εφαρμόζει στο ταβάνι. Μου άρεσε πολύ αυτό το φωτιστικό γιατί είναι απλό όχι πολύ παιδικό και πάνω από όλα όχι γυάλινο.
Άφησα για το τέλος ένα μέρος του αρχείου με όσες ιδέες είχα μαζέψει και πως σκεφτόμουν το δωμάτιο. Συνήθως μια καλή ιδέα είναι συνδυασμός πραγμάτων που μας αρέσουν αλλά και που μας εξυπηρετούν.
Η αλήθεια είναι πως είμαι ενθουσιασμένη με το αποτέλεσμα αλλά το σημαντικότερο είναι πως το παιδάκι μου έχει ξετρελαθεί!!!


Αν θέλετε να δείτε περισσότερες ιδέες για παιδικά δωμάτια ακολουθήστε με στο Pinterest πατώντας το κουμπάκι που βρίσκεται ακριβώς από κάτω!

Follow Me on Pinterest









13 σχόλια:

  1. Κάνατε εξαιρετική δουλειά!
    Εδώ εγώ ενθουσιάστικα που το είδα το δωμάτιο, πόσο μάλλον ο Φίλιππος!!
    Όλα, ένα προς ένα είναι εξαιρετικά!
    Τα σεντόνια με ξετρέλαναν, το φωτιστικό είναι το ιδανικό, τα ράφια στην σκάλα, όλα μα όλα είναι μια πολύ καλή προσπάθεια που έγινε σε έναν τόσο δα μικρούλη χώρο! Μπράβο και εύχομαι ο Φίλιππος να βλέπει τα ομορφότερα όνειρα στο κρεβάτι του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραίο μικρο δωμάτιο αλλά τόσο ωραίο ,πολύ καλη δουλεια μπράβο Ελένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ το μόνο που θα πω, είναι οτι σε αυτη την οικογένεια το γούστο περισσεύει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο στην μαμά για το γούστο και την υλοποίηση. Απόλυτα γήινο με χρώματα που σε ηρεμούν. Φαντάζομαι βέβαια ότι όταν παίζει θα γίνεται ο χαμός... έπρεπε να υπάρχει και μια φωτογραφία που να το δείχνει αυτό,χιχι! Callie by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπέροχο το δωμάτιο Ελένη!!! Είναι τόσο τυχερός ο Φιλιππάκος σας που θα χαίρεται ένα τόσο πανέμορφο δωμάτιο!!!! Λατρεψα και την ιδέα του με το "the lion sleeps tonight" από το τραγουδάκι!!! Α και την παπλωματοθήκη με τα αστεράκια την θέλω, και την σημαιούλα, και ΟΛΑΑΑΑΑΑΑΑ.
    Είναι όλα διαλεγμένα ένα κι ένα!!!! Συγχαρητήρια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Eυχαριστώ κορίτσια, χαίρομαι πολύ που σας αρέσει!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπέροχο δωμάτιο....να το χαίρεται ο Φίλιππος σου!!
    ....νομίζω κάθε παιδί θα το λάτρευε.....και κάθε μαμά επίσης!!!
    Πολύ όμορφες και χρηστικές όλες οι γωνιές του!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ όμορφο το δωμάτιο του Φίλιππου, ωραίες οι χρωματιστές σανίδες και το φωτιστικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Oμορφο δωματιο.Σε χαλαρωνει.Θα μου αρεσε επισης να βλεπαμε το πριν κ το μετα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ όμορφο δωμάτιο !!!!Βγαίνει καθόλου απο εκει μέσα;Μπράβο !!!!
    Φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Wowmom έφτιαξες το wow-δωμάτιο!!!
    Το λάτρεψα...
    Εξαιρετική η επιλογή χρωμάτων και η άψογη εργονομία του χώρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τώρα βρήκα το blog και το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον. Επιτέλους ένα παιδικό δωμάτιο φτιαγμένο με πολύ γούστο σαν αυτά που βλέπουμε στα blogs του εξωτερικού και στα περιοδικά. Με απλά και ζεστά χρώματα, πρωτοτυπία και οργάνωση. Δυστυχώς, χωρίς να θέλω να προσβάλλω κανέναν, τα παιδικά δωμάτια στην Ελλάδα τα βρίσκω υπερβολικά χρωματιστά, πανομοιότυπα, και ολίγον κακόγουστα. Δεν λέω ότι εγώ θα το έφτιαχνα καλύτερα αλλά τελοσπάντων καλό θα είναι να παίρνουμε φρέσκιες ιδέες από το διαδίκτυο και από ανθρώπους όπως εσύ που τολμάς να κάνεις κάτι διαφορετικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μόλις ανακάλυψα το blog σου και ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ!!! Υπέροχο δωμάτιο, ονειρεμένο. Ξετρελάθηκα με όλες τις ιδέες μα κυρίως με το πόσο χουχουλιάρικο φαίνεται!
    Αθηνά από το www.craftaholic.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...