4.15.2013

Παιδικό δωμάτιο σε γκρι & τιρκουάζ

Σημέρα θα επισκεφθούμε ένα μοντέρνο παιδικό δωμάτιο σε τιρκουάζ και γκρι αποχρώσεις με σκοπό να εμπνευστούμε και να αρπάξουμε ιδέες οι οποίες θα μας βοηθήσουν να κάνουμε το δωμάτιο των παιδιών μας ακόμα καλύτερο και χρηστικότερο.
Το κρεβάτι είναι μια καταπληκτική κατασκευή από τα rafakids. Μου αρέσει πολύ ο συνδυασμός του ξύλου με τα τιρκουάζ συρτάρια τα οποία μάλιστα έχουν στρογγυλεμένες γωνίες το οποίο δίνει μια πιο ρετρό αίσθηση. 



Ψάξτε τα παλιά χαλάκια της μαμάς ή κάποιος γιαγιάς ή θείας απλώστε τα στο πάτωμα του παιδικού δωματίου και εμπνευστείτε από αυτά τόσο χρωματικά, όσο και θεματικά. Είναι πραγματικά κρίμα να δίνουμε λεφτά για κακής ποιότητας, φθηνά χαλιά όταν μπορεί σε κάποια αποθήκη να "σαπίζει" κάποιο καταπληκτικό vintage κομμάτι (δείτε ένα παράδειγμα από το δωμάτιο της Σήλιας)
Βρίσκω πολύ ευφάνταστη την ιδέα να μπει το κομμάτι  της ταπετσαρίας στο πάνω μέρος του τοίχου.
Η μεγάλη βιβλιοθήκη παίζει μεγάλο ρόλο στην οργάνωση του χώρου αλλά και δίνει και την δυνατότητα να είναι τα πάντα τακτοποιημένα και να μην δημιουργείται χάος από καλάθια παιχνιδιών, κούτες και βιβλία. Επίσης τα διάφανα κουτιά βοηθούν να έχουμε μια εικόνα του τι περιέχουν.
Τα πάνινα ή πλεχτά καλάθια για την αποθήκευση των παιχνιδιών είναι θεωρώ η πιο βολική λύση, μια και είναι μαλακά και δεν υπάρχει φόβος να χτυπήσει το παιδί ειδικά όταν είναι μικρότερο και επίσης πλένονται. Εγώ τα δικά μου τα είχα προμηθευτεί από την ΙΚΕΑ, δείτε εδώ

Αν θέλετε να δείτε περισσότερες ιδέες για παιδικά δωμάτια ακολουθήστε με στο Pinterest πατώντας το κουμπάκι που βρίσκεται ακριβώς από κάτω!

Follow Me on Pinterest

7 σχόλια:

  1. Πραγματι τα χαλακια καρτουν ειναι κ κοινοτυπα, μικρα ως συνηθως στις διαστασεις κ δεσμευτικα.Αν εχεις κ κληρονομια λευκες φλοκατουλες εισαι σουπερ τυχερη.Η δικη μου γιαγια εχει μαλλον σε μουσταρδι.Αν ταιριαζει θα την βαλω.Το κακο βεβαια ειναι πως δυσκολα καθαριζονται κ δεν ξερω αν πανε καθαριστηριο.Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εμείς φέτος το χειμώνα στρώσαμε λευκή φλοκάτη της γιαγιάς, δεν πατάμε με παπούτσια και έχει διατηρηθεί καθαρή.
    Το μόνο κακό της φλοκάτης είναι το χνούδι. Μιλάμε για πολύ χνούδι. Καλύτερα είναι αυτά τα βαμβακερά(κουρελού) ή τα μάλλινα σαν αυτά της φωτογραφίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ όμορφο το δωμάτιάκι!!!!!! Μπράβο! Ήθελα να σε ρωτήσω αυτή τη λευκή κουνιστή πολυθρόνα από που την πήρες γιατί ψάχνω σε διάφορα site κ δεν την βρίσκω... Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου Marilena! Την καρέκλα αυτή μπορείς να την βρεις στην εταιρεία Vitra. Από όσο ξέρω υπάρχει ένα κατάστημα στην Κηφισίας 324 στο Χαλάνδρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σ'ευχαριστώ πολύ για την άμεση κ χρήσιμη ενημέρωση!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΑΣΠΕΡΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΑ!!!!!!!ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...