11.29.2010

Πως να φτιάξετε ένα Χριστουγεννιάτικο στολίδι από μουσικά cd!

Σήμερα το πρωί εκεί που ξεκαθάριζα τα cd μου σκέφτηκα μια πολύ ωραία ιδέα για το πως μπορώ να εκμεταλλευτώ τα cd που είναι για πέταμα και να φτιάξω ένα πολύ ωραίο χριστουγεννιάτικο mobilo για να κρεμάσω πάνω από την κούνια του γιου μου. 

Είναι πολύ εύκολο και απλό και όση ώρα εσείς το φτιάχνετε απασχολείται μαζί σας και το παιδάκι σας.( ξέρετε τώρα, προσπαθεί να φάει τα κουμπιά, ανοίγει την κόλλα και σε λίγο τα χέρια του έχουνε κολλήσει στο ολοκαίνουριο χειροποίητο χαλί σας, βαράει το αδερφάκι του με το ξύλο και όλα αυτά τα ωραία...πέρα από τα αστεία εμείς οι 2 περάσαμε μια πολύ ωραίο και δημιουργικό πρωινό)
Υλικά που θα χρειαστείτε: cd για πέταμα, χριστουγεννιάτικα κόλλες περιτυλίγματος, ότι στολίδια έχετε από προηγούμενες γιορτές, ένα ξύλο (που θα βρείτε στο κοντινότερο δάσος), κουμπιά, σπάγκο, ψαλίδι, κόλλα.

Τρόπος υλοποίησης:
1. Περνάτε τον σπάγκο μέσα από την τρύπα του cd 
2. Τοποθετήστε τα cd πάνω στις κόλλες περιτυλίγματος και σχηματίζετε μ' ένα μολύβι το στρογγυλό σχήμα. Το κόβετε γύρω γύρω.
3. Κολλάτε τα χαρτάκια στις 2 πλευρές του cd. Eίναι πιο ωραίο να είναι η μία πλευρά με κάποιο σχέδιο και η άλλη μονόχρωμη
4. Στην μονόχρωμη πλευρά κολλάτε κάτι Χριστουγεννιάτικο (άνα στολίδι ή μια
δική σας έμπνευση όπως αυτή που είχα εγώ να φτιάξω ένα δεντράκι από κουμπιά)
5. Κρεμάτε τα cd από το ξύλο σε διαφορετικές αποστάσεις.
6. Ενδιάμεσα μπορείτε να βάλετε και άλλα μικρότερα στολίδια από περσινά γούρια (εγώ για παράδειγμα κρέμασα 2 σοκολατάκια σε στρογγυλό σχήμα αφού πρώτα τα έντυσα και αυτά με χαρτί όπως τα cd)
Ο μικρός ενθουσιάστηκε, το ίδιο και ο μπαμπάς του που δεν έδωσα μια περιουσία να πάρω ένα χριστουγεννιάτικο mobilo (δεν ξέρω, υπάρχουνε?). Άσε που είναι και μια ωραία ιδέα για να στολίσετε και άλλα δωμάτια εκτός από το παιδικό)
Και για να δώσω ένα παράδειγμα όλη αυτή η δημιουργία θα μπορούσε να κρεμαστεί πάνω από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι ή στο μπαλκόνι ή έξω από την πόρτα.

Follow Me on Pinterest

2 σχόλια:

  1. ειναι όντως super και για την πόρτα και για το μπαλκόνι!! μπράβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πως ειναι πολυ εξυπνο , αν δεν βάλουμε στις δυο πλευρές χαρτί , μπορεί και διώχνει και τα περιστέρια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...