2.23.2011

Μαξιλαράκια Ζωάκια (χωρίς ράψιμο!)

...τα βαρέθηκα τα απλά τετράγωνα μαξιλαράκια και είπα δεν φτιάχνω κανένα πιο πρωτότυπο σχέδιο (τα είδαμε και λίγο καιρό πριν στο δωμάτιο της Σήλιας) και αποδείχθηκε πολύ ωραία ιδέα και πανεύκολη (ειδικά από τότε που ανακάλυψα την αράχνη και αντί να ράβω απλά κολλάω τα υφάσματα μεταξύ τους!!!)

Οργανώσου:
1. υφάσματα (κάτι σαν τσόχα), μισό μέτρο από το καθένα φτάνει
2. κομφορέλ για το γέμισμα ( είναι υποαλλεργικό, ακόμα και να φάει κάποιο το παιδί δεν θα συμβεί τίποτα), αλλιώς ότι κουρελάκια βρίσκονται (ε ναι λοιπόν, τεμάχισε εκείνο το παλιοσέντονο  με τα τεράστια λουλούδια που σου έχει δώσει η μαμά σου και κάθε φορά που ξαπλώνετε με τον άντρα σου νοιώθετε σαν τις μικρές φίλες στο λιβάδι)
3. ψαλίδι (εγώ έχω προμηθευτεί και ένα με δόντια το οποίο κόβει ζικ ζακ και δεν ξεφτίζει το ύφασμα)4. κλωστές, καρφίτσες, βελόνα
5. σίδερο -σιδερώστρα
6. χαρτόνι - μολύβι7. κολλητική ταινία υφασμάτων (την λέω αράχνη)
Μπορείς και εσύ:1. Φτιάξε σε ένα μεγάλο χαρτόνι ένα πολύ απλό σχήμα από ζωάκι (πχ, παπάκι, σκυλάκι, σαλιγκαράκι κτλ) δεν χρειάζεται να κάνεις λεπτομέρειες για τί θα κάνεις δύσκολη την ζωή σου)
2. Φτιάξε με διακεκομμένες γραμμούλες το περίγραμμα σε ένα πόντο απόσταση

και κόψτο


3. Τοποθέτησε το χαρτόνι πάνω στο ύφασμα, το οποίο έχεις διπλό, καρφίτσωσε το για να μην κουνηθεί και κόψε το ύφασμα με το ψαλίδι ζικζακ
4. Τώρα έχεις ένα ύφασμα σε σχήμα παπάκι, ράψε απάνω και 2 κουμπάκια για ματάκια (το χρώμα των κουμπιών να διαφέρει από το ύφασμα για να ξεχωρίζει)

4. Βάζεις την αράχνη ανάμεσα στα δύο υφάσματα και τα κρατά μεταξύ τους με καρφίτσες

5. Ύστερα σιδερώνεις προσεχτικά όπου έχεις βάλει την αράχνη ώστε τα υφάσματα τα κολλήσουν μεταξύ τους καλά. Αφήνεις όμως ένα σημείο ανοιχτό όπου θα μπορείς να γεμίσεις το μαξιλαράκι με το κομφορέλ ή τα κουρελάκια. Μόλις το έχεις γεμίσει καλά κλείνεις και την τρύπα με τον ίδιο τρόπο

Αν έχεις όρεξη και για ράψιμο θα ήταν ωραία να ράψεις γύρω γύρω με μια κλωστή σε αντίθετο χρώμα
Τα μαξιλαράκια είναι έτοιμα, εγώ έφτιαξα και ένα σκυλάκι που μόλις το είδε ο γιός μου είπε "Μένιος!!" και φυσικά εννοούσε γαίδαρος! 
παρόλα αυτά ακόμα και αν το σκυλάκι μου έμοιαζε τελικά με γάιδαρο ή το παπάκι με δεινοσαυράκι το παιδάκι μου χάρηκε τρελά...δείτε το και μόνοι σας!!
Α! και κάτι τελευταίο αν κάποια στιγμή θέλετε να τα πλύνετε μπορείτε σε μια λεκανίτσα με χλιαρό νερό και στέγνωμα στον ήλιο και δεν παθαίνουν τίποτα!

9 σχόλια:

  1. υπέροχη ιδέα θα το κάνουμε και εμείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φαίνεται πολύ εύκολο. θα την κάνω την προσπάθεια. Νομίζω ότι ο μικρός θα ενθουσιαστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Teleio! Tha to prospa8hsoume ki emeis :) An den to kopsoume zik zik, peirazei?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χαίρομαι πολύ που σας άρεσαν τα μαξιλαράκια!
    νομίζω πως όχι το συγκεκριμένο ύφασμα που είναι χοντρό σαν τσόχα δεν ξεφτίζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. έψαχνα εύκολη λύση και τελικά .... τέλεια ιδέα ...ευχαριστώ πολύ ! κ καλώς σε βρήκα στο blogόσπιτό σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. pou mporw na vrw tetoio ufasma kai to ''vamvaki'' gia to gemisma?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλώς ήρθες Μαρία! Το γέμισμα θα το βρεις στο Jumbo ή σε οποιοδήποτε κατάστημα που επισκευάζει πολυθρόνες. Το ύφασμα θα το βρεις σε όλα τα κατάστημα με υφάσματα, είναι σαν τσόχα, το έχουν όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 1.5 χρόνο μετά βλέπω την ανάρτηση σου αλλά πριν λίγο καιρό έκανα blog και τώρα αρχίζω να ψάχνομαι! Τέλεια είναι και ιδιαίτερα αυτό με την αράχνη πολύ μου άρεσε!! Μπράβο σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...