3.14.2011

Κουκλοθέατρο

Τον τελευταίο καιρό ο Φίλιππος λέει συνέχεια "να έρθει ο Τσίου και ο Τσάου, να μιλήσουμε" και ξέρετε ποιοι έρχονται; ....2 παλιές κάλτσες μεταμορφωμένες σε κουκλάκια!!!


Είναι απίστευτο πόσο ασχολείται και πόσο πρόθυμος είναι να απαντάει στις ερωτήσεις τους!! WOW Mία έρευνα που είχα διαβάσει παλιά έλεγε ότι μπορείς να επικοινωνήσεις μηνύματά στα παιδιά σου πολύ καλύτερα μέσα από ένα κουκλοθέατρο παρά όταν τους ρωτάς ή τα συμβουλεύεις πρόσωπο με πρόσωπο!
Μπορείς και εσύ: Οι κούκλες είναι πολύ εύκολο να φτιαχτούν απλά χρειάζεστε μια παλιά κάλτσα, 2 κουμπάκια για μάτια και ένα κουβάρι μαλλί για τα μαλλιά ( αν και μπορείτε με την φαντασία σας να τα στολίσετε με άπειρους τρόπους)

Μιλάνε αστεία, γελάνε δυνατά και έχουν συνέχεια απορίες για τον καινούριο λιλιπούτιο φίλο τους!


Το κουκλοθέτρο είναι επίσης πανεύκολο, δεν μου πήρε ούτε μια ώρα να το φτιάξω.


Οργανώσου: 

1. Ένα παλιό σεντόνι
2. ένα ύφασμα σε έντονο χρώμα (να κάνει αντίθεση με το σεντόνι)
3. Ένα παλιό βιβλίο με μεγάλες εικόνες που δεν το θέλετε πια
4. κόλλα, ψαλίδι, σφυρί, πρόκες 
Μπορείς και εσύ: 
1. Κόβεις το σεντόνι λίγο μεγαλύτερο από το άνοιγμα της πόρτας
2. ζωγραφίζεις ένα τετράγωνο άνοιγμα στο πάνω μέρος του σεντονιού και το κόβεις ώστε να δημιουργηθεί μια τετράγωνη τρύπα (όχι πολύ μεγάλο άνοιγμα γιατί θα κρεμάσει)
3. Κόβεις τρεις λωρίδες από το άλλο ύφασμα με φάρδος γύρω στα 10 εκατοστά και μήκος όσο η κάθε πλευρά του τετράγωνου ανοίγματος και τα κολλάς αριστερά, δεξιά και κάτω
4. ύστερα κόβεις ένα κομμάτι από το ίδιο ύφασμα σε μήκος όσο η πάνω πλευρά του τετραγώνου το οποίο στο πάνω μέρος να κάνει μια καμπύλη ( αν πιάνει το χέρι σου μπορείς να κάνεις και ένα στέμμα)
5. Κόβεις κάποιες εικόνες από το παραμύθι και της κολλάς και αυτές σε όποιο σημείο σου αρέσει
6. Βάζεις 2 πρόκες στα σημεία που ενώνεται η κάσα τις πόρτας με τον τοίχο ώστε να μην φαίνονται καρφώνοντας μαζί και το σεντόνι τεντωμένο WOW αν έχεις στο σπίτι από εκείνα τα μονόζυγα που τα βάζουν στις πόρτες μπορείς να κρεμάσεις από εκεί το σεντόνι σου
Κάτι σημαντικό: Όταν θα κρεμάς το σεντόνι να υπολογίσεις  ώστε να μπορείς να κάθεσαι στα γόνατα σου και να έχεις τα χέρια ελαφρώς λυγισμένα πάνω ώστε και να φαίνονται τα κουκλάκια και εσύ  να μπορείς να κάθεσαι

...ακόμα και αν δεν προλαβαίνεις να φτιάξεις το κουκλοθέατρο φτιάξε τις κάλτσες και κρύψου πίσω από ένα τραπέζι, μια βιβλιοθήκη ή ότι άλλο έχεις στο σπίτι σου, έχει πολύ πλάκα και είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος επικοινωνίας με το παιδάκι σου!!



  

3 σχόλια:

  1. ααα ζηλεύω!!μακάρι να είχα κ εγώ το δικό μου κουκλοθέατρο, όταν ήμουν μικρή!! τα εύσημα μου στις μαμάδες, που προσπαθούν για τα αγγελούδια τους..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλή η ιδέα με την πόρτα!!(και η εκτέλεση επίσης!) Είμαστε φανατικοί του κουκλοθέατρου αλλά μέχρι να φιάξουμε το κουκλοθέατρο των ονείρων μας... παίζουμε πίσω από τον καναπέ. Η ιδέα σας νομίζω ανοίγει άλλους δρόμους, ευχαριστούμε ;-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαντάζομαι ότι είναι επίσης και ένας καλός τρόπος να απομακρύνεις ένα παιδί από την τηλεόραση. Πήραμε σήμερα τα πολύχρωμα κουμπιά μας και ξεκινάμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...