11.28.2011

Παιδικό Φωτιστικό

Το πορτατίφ στο δωμάτιο του Φίλιππου είχε 2 προβλήματα. Το πρώτο ήταν ότι  ενώ τις περισσότερες ώρες ήθελα να έχει δυνατό φως, την ώρα της χαλάρωσης, πριν από τον ύπνο, το σκέπαζα με πετσέτες για να χαμηλώσει λίγο η ένταση. Το δεύτερο ήταν ότι ήταν ένα απλό καπέλο που δεν είχε τίποτα το ιδιαίτερο!
Έτσι μου ήρθε μια ιδέα! Έφτιαξα μόνη μου ένα καπέλο το οποίο από την μία πλευρά είναι λευκό -για περισσότερο φως - και από την άλλη νύχτα για λιγότερο φως! Στην νυχτερινή version έχω κάνει και μικρές τρυπούλες οι οποίες αφήνουν το φως να περάσει και δείχνουν σαν αστεράκια πάνω από την πόλη!
Το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν η ιδέα γιατί η υλοποίηση ήταν πιο εύκολη αν και λίγο χρονοβόρα γιατί είχε πολλά μικρά κομματάκια. Όμως άξιζε τον κόπο!
Οργανώσου:
1.  2 ορθογώνια από αφρώδες υλικό
2.  πολύχρωμες τσόχες
3.  κορδέλες με διάφορα σχέδια
4.  κόλλα, ψαλίδι, μαρκαδόρο, χάρακα
5.  σπρέι αν θες να βάψεις και την βάση



Μπορείς και εσύ:
1.  Πάρε την παλιά λάμπα και πέταξε το καπέλο που δεν σου αρέσει. Αν δεν σου αρέσει το χρώμα της βάσης άλλαξε το με ένα σπρέι

2.  Ζωγράφισε με την βοήθεια του χάρακα ορθογώνια σπιτάκια 
στις τσόχες 



σε ότι ύψος και σχέδιο θες. Ύστερα ζωγράφισε και κόψε τις στέγες, αν θες μπορείς να καρφιτσώσεις πάνω τα κτίρια για οδηγό και να ζωγραφίσεις από πάνω τις στέγες.
4.  Κόψε τα σχήματα και μην ξεχάσεις να καρφιτσώσεις πίσω από τις χρωματιστές τσόχες τις μπλε τσόχες οι οποίες θα είναι τα ίδια σπιτάκια αλλά όπως θα φαίνονται την νύχτα (σχ2). Έτσι έχουμε τα ίδια σπιτάκια για την ημέρα και για την νύχτα. Με τις κορδέλες φτιάχνουμε παραθυράκια και πόρτες.
5.  Στην συνέχεια κολλάμε πάνω στη λευκή κόλλα από το αφρώδες υλικό τα λευκά σπιτάκια και στην σκούρα κόλλα τα μπλε σπιτάκια, το φεγγάρι και ότι άλλο έχουμε φτιάξει.
Με ένα μυτερό αντικείμενο κάνουμε μικρές τρυπούλες στον ουρανό της νύχτας έτσι ώστε όταν περνάει το φως να φαίνεται σαν να λάμπουν αστεράκια. Οι φωτογραφίες ειλικρινά αδικούν το αποτέλεσμα. Στην συνέχεια κολλάμε τις 2 κόλλες με τα σχέδια ώστε να δημιουργήσουμε ένα καπέλο. 

Αποφάσισα να αφήσω την βάση σε αυτό το μπρούτζινο χρώμα και να μην την βάψω γιατί μου φάνηκε ότι ταίριαζε περισσότερο αλλά μπορεί και να βαφτεί. 
Επίσης δεν προσπάθησα όλα τα σχήματα να είναι τέλεια και ίσια γιατί η ασυμμετρία δίνει μια παιδικότητα που είναι όμορφη! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...