11.17.2011

Ήσυχο παιχνίδι με κάρτες

Μια μέρα εκεί που καθάριζα τα συρτάρια έπεσε στα χέρια μου ένα παλιό κουτί από πούρα το οποίο ήταν άδειο και αχρησιμοποίητο. Μου ήρθε λοιπόν μια ιδέα. Να το κάνω παιχνίδι ή για να είμαι πιο σαφής κουτί για παιχνίδι. Και έτσι έφτιαξα αυτό το "ήσυχο παιχνίδι" με κάρτες από τσόχα οι οποίες θα μπαίνουν σε αυτό το κουτάκι και θα μπορούμε να τις προσφέρουμε σαν ένα μικρό χειροποίητο δωράκι. Βέβαια μια και τα Χριστούγεννα πλησιάζουν αποφάσισα να κάνω τις κάρτες γιορτινές, να δέσω το κουτάκι όμορφα και να το κρεμάσω στο δέντρο!



Οργανώσου:
1. κουτί από πούρα ή κάποιο άλλο κουτί
2. σπρέι χρωματιστό
3.τσόχα σε διάφορα θέματα
4.κορδέλα
5. κόλλα, ψαλίδι, μολύβι






Μπορείς και εσύ:
1. Σημαδεύουμε το ύφασμα στο σχήμα του κουτιού και το κόβουμε έτσι ώστε να φτιάξουμε μερικές καρτούλες
2. Βάφουμε το κουτί με σπρέι και το αφήνουμε να στεγνώσει καλά και κόβουμε τις καρτούλες
3. Κόβουμε ότι σχηματάκια θέλουμε πάνω σε άλλο χρώμα πανί και τα κολλάμε στις καρτούλες. Εγώ έχω επιλέξει Χριστουγεννιάτικα θέματα όπως αστεράκια, δώρα, δέντρο, τάρανδο και τα έχω κόψει επί δύο. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να μάθουμε το παιδί να επιλέγει τα ίδια σχήματα ή να ανταλλάσσουμε καρτούλες για να έχει αυτό όλα τα δέντρα ή όλα τα αστεράκια.
4. Σιδερώνουμε τις κάρτες για να ισιώσει τελείως το ύφασμα και να χωράει καλύτερα στο κουτί.
Στο μέσα μέρος του κουτιού (εκεί που δείχνει το βελάκι) μπορούμε να γράψουμε χρόνια πολλά, την ημερομηνία και το όνομα του παιδιού
5. Αφού τα τοποθετήσουμε όλα μέσα στο κουτάκι το κλείνουμε και το δένουμε σαν δωράκι. Αν θέλουμε να το κρεμάσουμε στο δέντρο του προσθέτουμε και μια θηλιά από το ίδιο το κορδόνι.
wow Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να φτιάξουμε διάφορα παιχνίδια. Πχ χρωματιστές κάρτες με τα σχήματα (τρίγωνο, κύκλος, τετράγωνο) ή κάρτες με αριθμούς σαν ζάρια, ανάλογα με την ηλικία, τα ενδιαφέροντα του παιδιού και τις δικές μας ικανότητες. 
Επίσης αυτό είναι ένα πολύ ωραίο δωράκι που μπορούμε να δώσουμε στους μικρούς  καλεσμένους μας μετά από μια γιορτή ή πάρτυ γενεθλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...