12.12.2011

Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια

...από την Ηρώ

Τα περασμένα Χριστούγεννα ο αδερφός μου, μου είχε ζητήσει να φτιάξω κουλουράκια για το Χριστουγεννιάτικο παζάρι που θα έκαναν οι πρόσκοποι. Είχαν μεγάλη επιτυχία και φέτος αποφάσισα να κάνω και μια δόση για Χριστουγεννιάτικα δώρα!

Η συνταγή είναι «Κουλουράκια πορτοκαλιού». Μπορείτε να βρείτε άπειρες στο Internet καθώς και οδηγίες για το γλάσο. Για το γλάσο να χρησιμοποιήσετε την συνταγή με το ασπράδι αυγού ειδάλλως το αποτέλεσμα δεν θα είναι καλό. Τα χρώματα ζαχαροπλαστικής τα αγοράζετε απο το super market – κάνουν μόλις 2.50€.

Μια  μέρα έφτιαξα την ζύμη και έκατσα με το μικρό μου αγόρι και με τη βοήθεια κουπάτ κάναμε τα διάφορα σχέδια. Τα ψήσαμε και τα δοκιμάσαμε. Τα παιδιά ξετρελαίνονται με την διαδικασία! Την επομένη μέρα και όταν το αγόρι μου κοιμόταν, έφτιαξα το γλάσο και στόλισα τα κουλούρια. Θέλει λίγο χρόνο για να στεγνώσει και τα παιδιά δεν έχουν υπομονή και θέλουν να το αγγίξουν.  Όταν ξύπνησε του το έδειξα σαν έκπληξη. Ξετρελάθηκε! 

Το τραπέζι λοιπόν της κουζίνας γέμισε κουλουράκια σε διάφορα σχέδια και με διάφορα χρώματα: δεντράκια, τάρανδους, αστεράκια, Αϊ Βασίλιδες.  Μας έμεινε λοιπόν να γεμίσουμε τις πιατέλες και τις μπισκοτιέρες που είχαμε αγοράσει, με τις δημιουργίες μας. Για τους φίλους του Φραγκίσκου φτιάξαμε σακουλάκια και προσθέσαμε γλυφιτζούρι και σοκολατάκια.

Το αποτέλεσμα μας ενθουσίασε: Οπτικά και Γευστικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...