1.23.2012

Τα 9 καλύτερα γκρι δωμάτια

Όταν αποφάσισα να βάψω τον τοίχο του παιδικού δωματίου γκρι-καφέ και να βάλω μια καθόλου παιδική ταπετσαρία στον άλλο όλοι σχεδόν ήταν αντίθετοι. Όμως εγώ τον έβαψα και μπορώ να πω πως το δωμάτιο του Φίλιππου είναι ένα από τα αγαπημένα μου.  Όχι, δεν μου αρέσουν τα πολύ παιδικά δωμάτια, με τα χρώματα που σου φέρνουν ζαλάδα και ανακατωσούρα στο στομάχι. Μου αρέσουν τα απλά μοντέρνα δωμάτια με λιτή διακόσμηση και απέριττη επίπλωση  σε ουδέτερα χρώματα. Ένα από αυτά τα χρώματα είναι και το γκρι. Σκούρο ή απαλό, μουντό ή έντονο, γήινο ή ψυχρό το γκρι μπορεί να συνδυαστεί με όλα σχεδόν τα χρώματα και να δώσει μια πολύ ωραία αίσθηση. Έκανα λοιπόν μια έρευνα και βρήκα τα πιο όμορφα γκρι δωμάτια: 




Γκρι σκούρος τοίχος συνδυασμένος με γκρι κούνια και πολύχρωμες 
λεπτομέρειες. Πολύ ζεστή αίσθηση θα έδινε αν ο γκρι τοίχος ήταν μια ταπετσαρία με ανάγλυφη υφή. Πολύ χαρούμενο αποτέλεσμα!

Ένα απαλό γκρι συνδυασμένο με αποχρώσεις του πράσινου και του τιρκουάζ.
Μου αρέσει πολύ αυτή η σύνθεση από φωτιστικά. WOW Mια αντίστοιχη σύνθεση μπορούμε να φτιάξουμε με πολύχρωμες κινέζικες μπάλες.

Ανθρακί τοίχος με ανθρακί έπιπλο και κίτρινο ριγέ ταβάνι. Μου αρέσει!!!
WOW Η παλιά συρταριέρα από σουηδικό ξύλο με ένα βάψιμο σε σκούρο χρώμα με λευκό περίγραμμα σε κάθε συρτάρι και καινούρια μοντέρνα πόμολα γίνεται φανταστική!
Πολύ κομψό glam δωμάτιο. Μου αρέσει πού που δεν έχει πολλά παιδικά στοιχεία. Ο πίνακας σπάει τον πολύ σκούρο τοίχο και μαζί  με το φωτιστικό και την μοβ πολυθρόνα δίνει χαρακτήρα στο δωμάτιο. Η πορτοκαλί καρεκλίτσα  ταιριάζει άψογα! WOW Η πορτοκαλί καρεκλίτσα  ταιριάζει άψογα!

Έχω μια αδυναμία στο ριγέ και ειδικά στις φαρδιές ρίγες. Αυτή η γωνία μου προκαλεί ηρεμία. Η λεπτομέρεια με το τιρκουάζ μαξιλαράκι και τα καλαθάκια μου αρέσουν πολύ. WOW Τα κουτιά αποθήκευσης και τα καλάθια για τα παιχνίδια παίζουν σημαντικό ρόλο στην διακόσμηση του δωματίου και έχω κάνει μια έρευνα για το τι κυκλοφορεί αλλά θα την βάλω σε επόμενη ανάρτηση.

...και κίτρινες ρίγες με γκρι πάτωμα και γκρι κούνια...χαρούμενο και φωτεινό. Ταιριάζει και για αγοράκι αλλά και για κοριτσάκι!

Πολύ απλό δωμάτιο σε απαλές αποχρώσεις του γκρι. Η ταπετσαρία το κάνει ζεστό και ιδιαίτερο. Το χαλάκι μου αρέσει πολύ. WOW Ιδανικά για τα παιδικά δωμάτια είναι τα βαμβακερά χαλιά τύπου κουρελού τα οποία πλένονται και δεν έχουν χνούδια ώστε να προκαλούν αλλεργίες και δυσκολία στην αναπνοή.
WOW Ακόμα και μια κουβερτούλα ή ένα παπλωματάκι μπορεί να παίξει του ρόλο του χαλιού αρκεί να βάλετε από κάτω ένα ειδικό πλέγμα για να μην γλιστράει.
Βρήκα και ένα ρομαντικό γκρι με ροζ. Επίσης ωραία θα ταίριαζε το γκρι και με ένα ροζ-ροδακινί. Ταιριάζει πολύ και το χρώμα του ξύλου με αυτή την διχρωμία γιατί το κάνει λιγότερο "κοριτσίστικο".
...κλείνω το θέμα και χρώμα γκρι με αυτό το vintage δωμάτιο που αρέσει και πάρα πολύ! Ελπίζω όσοι σας αρέσει το γκρι να πήρατε κάποιες ιδέες και όσοι μέχρι τώρα το σκεφτόσασταν αρνητικά να το είδατε μέσα από μια νέα οπτική γωνία!



4 σχόλια:

  1. Η πρωτελευταία φωτό είναι φοβερή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, είναι πολύ ωραία και μου αρέσει πολύ που το ροζ αυτό ξεφεύγει από τα συνηθισμένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ όμορφες ιδέες! Θα ήθελα να ρωτήσω @WowMom αν πρόκειται για ταπετσαρίες. Ενδιαφέρομαι να βάλω την 8η ταπετσαρία στο δωμάτιο της κόρης μου (με το δέντρο και τις πεταλούδες που λέει "what are little girls made of?"). Από πού μπορώ να την προμηθευτώ αλλά και να μάθω αν βγαίνει και σε άλλα χρώματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που σας αρέσουν. Είναι αυτοκόλλητα τα οποία είναι ειδικά για τοίχους.
    Το συγκεκριμένο σχέδιο θα το βρείτε στο www.etsy.com το οποί έχει καταπληκτικά αυτοκόλλητα τοίχου!
    Υπάρχουν βέβαια και ελληνικά sites με πολύ όμορφες προτάσεις
    www.sticky.com, http://www.e-wallsticker.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...