6.16.2012

Καλοκαιρινή Βάφτιση

Η βάφτιση του Φίλιππου ήταν πολύ μα μα πολύ οικονομική όσο αφορά τον στολισμό και της μπομπονιέρες και άκρως καλοκαιρινή. Μια και είναι πάλι καλοκαιράκι και τα οικονομικά στριμωγμένα είπα να δείξω μερικές φωτογραφίες και ιδέες!
Έγινε Ιούλιο στη Καρδαμύλη, ένα καταπληκτικό μέρος στην μεσσηνιακή Μάνη (εγώ και ο Αλέξανδρος πάμε πάνω από είκοσι χρόνια διακοπές και την αγαπάμε πολύ) στον ναό του Άγιου Σπυρίδωνα. Ύστερα μαζευτήκαμε όλοι σε μια ταβέρνα κοντά στην θάλασσα και φάγαμε, ήπιαμε και ρίξαμε και μερικές βουτιές.
Ήταν πολύ όμορφα και να τι χρειάστηκε να ετοιμάσουμε:
1. Χρωματιστά σημαιάκια από το jumbo 

2. Κινέζικες φούσκες πορτοκαλί και άσπρες. Πάνω στις άσπρες είχα ζωγραφίσει χρωματιστά κυκλάκια


3. Σουπλά τα οποία είχα φτιάξει μόνη μου πολύ απλά. Πήρα κόλλες Α4 και πάνω έγραψα διάφορα επίθετα που αρχίζουν με το γράμμα Φ (φανταστικός, φίνος, φευγάτος, φοβερός) και πρόσθεσα παιδικές ζωγραφιές (καρπουζάκια, μπάλες, ομπρέλες, ψαράκια, ήλιους κτλ) Αφού έφτιαξα 5 διαφορετικά σχέδια τα έδωσα για έχρωμες φωτοτυπίες και μετά τα πλαστικοποίησα σε ένα βιβλιοπωλείο.


4. Μπομπονιέρες, μύλοι από το jumbo πάνω στα οποία είχαμε δέσει πορτοκαλί διχτάκια τα οποία είχαν αντί για κουφέτα αμυγδαλωτά σε σχήμα φρούτων! Τα είχαμε βάλει κατα μήκος του τραπεζιού ανάεμσα στα πιάτα μέσα σε πορτοκαλί τενεκεδάκια, επίσης από το jumbo.

4. Τα Ζαχαρωτά τα είχε φτιάξει η Ηρώ μέσα σε πολύχρωμα χωνάκια και τα είχε στερεώσει σε ένα ορθογώνιο αφρολέξ το οποί είχε περιφράξει με χαρτόνι σε σχήμα πρασινάδας, λουλουδάκια και λιβελούλες!
5. Τέλος, τα μαρτυρικά τα είχαμε φτιάξει επίσης μόνοι μας με χρυσό συρματάκι στο οποίο είχαμε περάσει μια γαλάζια στρογγυλή πετρούλα και ένα στρογγυλό σταυρουδάκι. Τα ίδια διακοσμητικά τα είχαμε περάσει σε παραμάνα για τα αγόρια.
Αυτή ήταν η βάφτισή μας η οποία ήταν απλή, πολύχρωμη και πολύ πολύ καλοκαιρινή!!!! 

1 σχόλιο:

  1. μπράβο στα χεράκια σας...ήταν όλα πολύ όμορφα, γουστόζικα ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ!!!! Η Καρδαμύλλη είναι ένα από τα μέρη που θέλω να επισκεφτώ....μετά το Μνημόνιο βέβαια, δηλάδη όταν θα είμαι με το μπαστουνάκΙ!!!! Να σας ζήσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...