8.14.2012

Πίνακες ζωγραφικής

Αυτή είναι μια ιδέα που έχω για να κάνω μια σύνθεση στον τοίχο από φωτογραφίες οι οποίες να μην είναι τοποθετημένες σε κορνίζες και να θυμίζουν περισσότερο ζωγραφικό πίνακα. Θα μπορούσε να στολίσει έναν τοίχο παιδικού δωματίου αλλά και οποιοδήποτε τοίχο μέσα στο σπίτι.
Αυτή είναι μια σύνθεση που ξεκίνησα στο εξοχικό και θέλω σιγά σιγά να την  μεγαλώσω προσθέτοντας και άλλα στιγμιότυπα.
Οι φωτογραφίες είναι τυπωμένες σε χαρτί τύπου ακουαρέλας δηλαδή με ανάγλυφη υφή και τις έχω επεξεργαστεί στον υπολογιστή ώστε να εξαφανιστεί το φόντο και τα χρώματα να γίνουν ομοιόμορφα. Ύστερα τις έχω κολλήσει σε ξύλινα τελαράκια και έχω περάσει με το πινέλο και χρώμα κάποια σημεία ώστε να φαίνονται ζωγραφιστά. 
Η όλη ιδέα ξεκίνησε όταν ήθελα ένα πίνακα για τον τοίχο του σαλονιού μου και οτιδήποτε μου άρεσε ήταν απλά εκτός budget. Αποφάσισα λοιπόν να χρησιμοποιήσω τις φωτογραφίες που τραβάει ο Αλέξανδρος και να τις επεξεργαστώ ώστε να φαίνονται σαν ζωγραφιστές και ορίστε το αποτέλεσμα.
Από κοντά είναι πραγματικά πολύ πιο ωραίο γιατί φαίνεται πολύ ζωντανό και ξεφεύγει από τα συνηθισμένα.
Follow Me on Pinterest

6 σχόλια:

  1. Wraia douleia! thelw ki egw na typwsw se kamva, einai super!
    thanks for the award ;) xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρα πολυ ωραια δουλεια!!Θελω να κανω κ εγω το ιδιο στο δωματιο του μικρου μου.Εχω καποιες αποριες ομως.Το χαρτι αυτο ειναι ειδικο χαρτι για εκτυπωτες?Και πως το κολλησες?Με απλη κολλα ή καποια αλλη?Αν χρησιμοποιησω αυτοκολλητο χαρτι εκτυπωσης θα γινει το ιδιο ωραιο?Ευχαριστω και συγχαρητηρια για το blog σου!Μου εδωσες υπεροχες ιδεες για την ανανεωση που εκανα στο δωματιο του γιου μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ πολύ και χαίρομαι ακόμα και για την μικρότερη ιδέα που μπορεί να σου έδωσα!
    Λοιπόν, το χαρτί αυτό είναι χοντρό και άγριο, κάτι σαν χαρτί ακουαρέλας.
    Έχω βρει ένα καταπληκτικό τυπογραφείο photolab.gr που τυπώνει πάνω σε ότι μπορείς να φανταστείς. Στην συνέχεια προμηθεύτηκα από το leroy merlin σανίδες 12x12 και κόλλησα πάνω με ατλακόλ (από το jumbo) τις φωτογραφίες.
    Εγώ ήθελα να είναι το χαρτί που άγριο ώστε να μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής, εσύ αν θες να έχει πιο γυαλιστερή υφή μπορείς να βάλεις όποιο χαρτί θες.
    Ο,τιδήποτε χρειαστείς πάντως είμαι στην διάθεσή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραιοτατα..προς το παρον με καλυψες απολυτα!Σε ευχαριστω και παλι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...