8.02.2012

Ανακυκλώστε την παλιά συρταριέρα


Όταν διακοσμούσα το δωμάτιο του Φίλιππου αναγκάστηκα να αγοράσω καινούρια συρταριέρα γιατί δεν είχα κάποια παλιά να "ανακυκλώσω" . Πραγματικά όμως με τόσες ιδέες που κυκλοφορούν για να  ανανεώσεις την παλιά σου συρτάριερα, αν είχα κάποια δεν θα ξόδευα ούτε ένα ευρώ για αγορά καινούριας.
Ιδού λοιπόν ένα χορταστικό αφιέρωμα στην ανακύκλωση της παλιάς συρταριέρας!
1. Ντεγκρατέ χρώμα στα συρτάρια 
Διαλέγεις την πιο σκούρα απόχρωση και αγοράζεις αυτή και άσπρο χρώμα. Ξεκινάς με το σκούρο χρώμα στο κάτω συρτάρι και για το επόμενο προσθέτεις και λίγο άσπρο.

2. Διαφορετικά χρώματα στα συρτάρια. 
Πολύ χαρούμενο αποτέλεσμα. Το κάθε συρτάρι έχει το δικό του χρώμα. Μου αρέσει και η ιδέα με τις μεταλλικές ετικέτες.
3. Διαφορετικά χρώματα στο μέσα μέρος των συρταριών
Αν δεν θέλετε να αλλάξετε και πολύ την συρταριέρα μπορείτε να βάψετε μόνο τα πλάγια σε διαφορετικά χρώματα απλά για να δώσετε το προσωπικό σας στυλ.
4. Έντονο χρώμα
Ένα έντονο χρώμα είναι αρκετό για να ξεχωρίσει το παλιό σας έπιπλο. Με αυτή την επιλογή έχετε την συρταριέρα να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο δωμάτιο. Προσοχή βέβαιο όλη η υπόλοιπη διακόσμηση να είναι σε πιο ήπιους τόνους.


5. Χρώμα Μαυροπίνακα
Μου αρέσει πολύ αυτή η λύση, είναι πολύ απλή και ανάλογα με τα σχέδια ή τα λεκτικά πάνω στο μαύρο χρώμα αλλάζει και η όψη της συρταριέρας. Στο εμπόριο κυκλοφορούν πια πολλά χρώματα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν μαυροπίνακας.


6. Ταπετσαρία στα συρτάρια
Καταπληκτική ιδέα και καταπληκτικό αποτέλεσμα. Ακόμα και αν δεν θέλετε να διαθέσετε χρήματα για πολλές διαφορετικές ταπετσαρίες (εικόνα1,2) ή δεν διαθέτετε την φαντασία για τόσο πολύπλοκους συνδυασμούς, μπορείτε να κάνετε την δεύτερη λύση αγοράζοντας μόνο ένα μοτίβο και ντύνοντας ένα συρτάρι και αφήνοντας το επόμενο λευκό ή ότι άλλο χρώμα ταιριάζει με το δωμάτιο.
7. Ένα απλό σχέδιο
Για όσους πιάνει το χέρι τους αυτή είναι μια πολύ απλή και στυλάτη ιδέα. Με ένα απλό μονόχρωμο σχέδιο έχεις καταφέρει να δώσεις την προσωπική σου πινελιά στην παλιά λευκή συρταριέρα.


8. Χρώμα γύρω από τα πόμολα

Η πιο απλή και εύκολη ιδέα από όσες είδαμε και όμως έμεινα έκπληκτη από το πόσο διαφορετική φαίνεται αυτή η παλιά συρταριέρα. 


9. Ντεκουπάζ
Λίγο πιο πολύπλοκη αλλά ωραία σε αποτέλεσμα ιδέα είναι η παρακάτω. Επισκεπτόμενοι το blog του δημιουργού θα δείτε τον τρόπο που την έχει φτιάξει.
10. Εντυπωσιακά πόμολα

Αν όλα τα παραπάνω αφορούν περισσότερο το χρώμα η τελευταία ιδέα αφορά τα πόμολα. Προσθέστε εντυπωσιακά πόμολα και αμέσως η συρταριέρα θα θυμίζει έργο τέχνης. Εδώ ο δημιουργός σκέφτηκε να κόψει στην μέση τα παλιά ζωάκια και να τα χρησιμοποιήσει σαν πόμολα.
Το πραγματικό προσωπικό στυλ βρίσκεται σε ό,τι κατασκευάζουμε μόνοι μας ακόμα και αν αυτό δεν είναι τέλειο. Έχουμε την τάση να απαξιώνουμε οτιδήποτε παλιό και πολυχρησιμοποιημένο και να το αντικαθιστούμε με κάτι απρόσωπο καινούριο. Ίσως γι αυτό εδώ στην Ελλάδα τα σπίτια είναι όλα λίγο πολύ ίδια μεταξύ τους. Λείπει αυτό το κάτι που κάναμε μόνοι μας, λείπει αυτό το παλιό έπιπλο που ανακυκλώσαμε. Γι αυτό το λόγο το Σκανδιναβικό design έχει απογειωθεί. Είναι απλό, θυμίζει παλιό και κλασικό αλλά με μοντέρνες πινελιές και έχει κάτι να πει.
Μην πετάτε, δώστε αξία. Εξάλλου τι μας δίνει περισσότερη ικανοποίηση να μας πουν "Που το αγόρασες?" ή "Που το σκέφτηκες;" 


Follow Me on Pinterest

2 σχόλια:

  1. Όλα μ'αρέσουνε! Η ταπετσαρία, τα χρώματα, τα σχέδια.. Το μόνο που θέλω είναι παρέα για να τα φτιάξω..χεχε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και μένα μου αρέσουν όλα! τέλεια είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...